Interviews​

Een echt partnerschap!

IJTG Logistics

IJTG Logistics verzorgt zo’n 80 procent van alle interne transporten en distributie bij Tata Steel in IJmuiden. Van een pak handschoenen tot grote walsen van 100 ton elk, 24/7 staan ze klaar met 130 man en 60 trekkende voertuigen om elke transportklus te klaren.

IJTG Logistics uit IJmuiden, voorheen IJmond Transport Groep bv., is voortgekomen uit 2 coöperaties die het transport van staal verzorgden voor Hoogovens in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een groot en gerenommeerd transportbedrijf dat naast de opdracht bij Tata Steel ook nationaal en internationaal transport en geconditioneerde distributie van medicijnen verzorgt.

Zij zijn op de hoogte van wat er bij ons speelt en wat voor ons belangrijk is. Ze zijn als een van ons, het is een echt partnership.

‘Circa de helft van onze business gebeurt hier bij Tata Steel. En ik verzeker je, er is hier geen dag hetzelfde. Dat betekent dat je altijd een paar stappen vooruit moet denken’, zegt Bob Kleijne, al 15 jaar operationeel manager van IJTG Logistics bij Tata Steel. ‘Het vereist flexibiliteit en scherpte, van ons, maar tevens van onze toeleveranciers. Het moet van beide kanten komen, ook als het gaat om nieuwe ideeën, zoals bijvoorbeeld minder vervoersbewegingen om CO2-uitstoot te beperken.

In dat kader hebben we veel geïntroduceerd de afgelopen jaren, zoals speciale voertuigen die meer mee kunnen nemen met minder handelingen. Er is geen ander bedrijf in de buurt dat kan wat wij kunnen qua materieel. Maar je moet het wel met elkaar doen. En dat is precies wat ons bevalt aan Argos Oil. Ze denken na over producten of veranderingen in de markt, kennen de materie en weten altijd wat je nodig hebt. We hoeven er niet om te vragen. Ze zijn als een van ons, het is een echt partnership.’

Grote afnemer

IJTG Logistics beschikt op het terrein van Tata Steel over kantoren, een werkplaats met eigen monteurs en een tankinstallatie voor diesel. Eindverantwoordelijke voor het garagebedrijf is Gerrie Bakkum.

‘We zijn een grote afnemer van brandstoffen en smeerolieproducten’, zegt Gerrie. ‘Alleen al aan diesel doen we zo’n 2 miljoen liter per jaar. We hebben een pompstation voor eigen gebruik, omdat onze wagens het terrein niet afkomen. Wij verzorgen tevens de distributie vanuit een tankwagen van diesel ten behoeve van heftrucks en shovels. Verder gebruiken we veel motorolie en hydraulische olie voor installaties. Ons pakket smeermiddelen bestaat uit vetten EP-0 en EP-2. Voor onze vrachtwagens nemen we het product AdBlue en vetpatronen af.

We hebben jaarlijks met Argos Oil een evaluatie over tarieven, maar steken eigenlijk veel vaker de koppen bij elkaar. Er is sprake van een prettige wisselwerking. Zij zijn op de hoogte van wat er bij ons speelt en wat voor ons belangrijk is, bijvoorbeeld op het gebied van milieu. Ze komen uit zichzelf met een initiatief om oude oliefilters in te zamelen en op een verantwoorde manier af te voeren en te verwerken. Dat wordt gewaardeerd.

Met betrekking tot het voorraadbeheer loopt het eveneens soepel. We zitten bijna nooit zonder en mocht dat wel zo zijn, dan is het met één belletje geregeld. Net zo goed dat wij hier moeten reageren op pieksituaties en calamiteiten, doen zij dat ook. Argos Oil olieproducten zijn breed inzetbaar in zowel de oude motoren als de nieuwe Euro 6 motoren en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. En ze geven garantie op het gebruik van olie. Dat zijn allemaal pluspunten.’

Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie?

Wij helpen u graag verder