Interviews​

Smeerolie stroomt door onze aderen

Passie voor motoren en pk’s

Voor zover ze het weten zijn ze in Nederland de enige twee vrouwen die in de landbouwsector smeerolie aan de man brengen. Maar dat is wat hen betreft geen issue. ‘Het gaat over je kwaliteiten, je kennis van en liefde voor de producten die je verkoopt’, zeggen de dames in koor.

En dat zit wel goed, want hun klantenkring loopt weg met Angelique Moll en Marlies Rossen, respectievelijk Verkoopadviseur GP Groot brandstoffen en oliehandel en Accountmanager bij Van Kessel Olie.

De passie voor motoren en pk’s zat er al vroeg in bij beide dames. Waar andere meisjes op hun kamer de posters van de Backstreet Boys hadden hangen, waren de muren van Marlies haar slaapkamer versierd met foto’s van de mooiste tractoren. En Angelique hielp als klein kind al mee in de garage waar haar vader werkte met het leeghalen van oliefilters.

Met de paplepel ingegoten dus? ‘Dat kun je wel stellen’, zegt Angelique. ‘Smering zit in mijn bloed en de geur van diesel vind ik heerlijk. Bij mij thuis zie je niet de Linda, maar de Autoweek op tafel liggen.’

Het gaat over je kwaliteiten, je kennis van en liefde voor de producten die je verkoopt.

Tribologie

Angelique kwam in 2002 bij GP Groot in dienst als medewerker op een tankstation. Later groeide ze door tot Medewerker Buitendienst Tankpassen. ‘Ik kreeg steeds meer kennis over brandstoffen en smeermiddelen en heb uiteindelijk mijn opleiding Tribologie, ofwel wrijvingskunde, succesvol afgerond.

Als verkoopadviseur van smeermiddelen voor mobiele voertuigen is het mijn uitdaging telkens weer de juiste producten te vinden voor mijn klanten. Wat mijn vak bovendien leuk maakt is de enorme diversiteit aan mensen en wagen- en machineparken. En niet te vergeten, thuiskomen met zwarte handen van de olie en modder. Dat geeft mij het gevoel dat ik lekker heb gewerkt.’

Tractor Pulling

Het volgen van de Hogere Agrarische school was voor Marlies een logisch keuze gelet op haar grote liefde voor de agrarische sector. ‘Mijn hart ligt echt bij de techniek, snelheid en het geluid van de turbo. Je ziet mij eerder bij een wedstrijd Tractor Pulling dan bij een High Tea. Na mijn opleiding werkte ik zeven jaar bij een ander bedrijf en gaf ik energie-advies aan agrariërs. Dus kende ik de doelgroep al heel goed.

Nu ik bij Van Kessel Olie werk komt dat natuurlijk goed van pas. Ik stap graag op mensen af en spreek hun taal. En ja, het klopt dat je als vrouw soms nog vakbekwamer moet zijn dan je mannelijke collega’s. Maar als je mensen dan weet te overtuigen met een goed verhaal, dan heb je klanten voor het leven.’

Argos Oil

Als adviseur van smeermiddelen komen Angelique en Marlies met meerdere producten en merken in aanraking. Maar wat is hun ervaring met Argos Oil? ‘Argos Oil is een zeer veelzijdig product. Er zijn meer dan 200 verschillende oliën en vetten, het assortiment is eindeloos en voor elke toepassing. Het kan zich absoluut meten met alle zware merken’, zegt Angelique. ‘En met een goede prijskwaliteitverhouding’, vult Marlies aan. ‘Ook het feit dat Argos Oil in kleinverpakking te krijgen is wordt als een pluspunt ervaren. De keuze is groot en de specificaties zijn zeer ruim.’

‘Bovendien wordt er door Argos Oil continu geïnnoveerd. Er is veel aandacht voor verbetering. Of het nu gaat om een basis doorsmeervetje of kwalitatief hoogstaande smeerolie. Argos Oil heeft voor elke voertuig, van de oldtimer tot de allernieuwste John Deere, een passend smeermiddel’, sluit Angelique af.

Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie?

Wij helpen u graag verder